تبلیغات
alborzpetclinic - مرغ عشق

مرغ عشق

دوشنبه 28 اردیبهشت 1394 04:08 ب.ظ

نویسنده : شهرام بهروزی
ارسال شده در: حیوانات و دامپزشکی ،

مرغ عشق پرنده ایست اهلی از نژاد طوطی. وطن اصلی این پرنده همچون بسیاری از طوطی سانان دیگر، سرزمین استرالیا است.
مرغ عشق اهلی، اندکی از همنوعان وحشی خود بزرگ‌تر است.
طول بدن این پرنده بین ۱۶ تا ۲۰ سانتیمتر می‌باشد.
 عمر انواع وحشی آن ۱۰ تا ۱۴ سال و عمر نوع اهلی آن اغلب کمتر از ۵ سال است. البته در میان مرغ عشقهای اهلی گاه عمر ۱۱ ساله نیز مشاهده شده‌است.



برای فهمیدن جنس نر و ماده

 این حیوان بهترین گزینه توجه به پوستی که در بالای منقار قرار دارد و سوراخهای بینی در آن هستند٬می‌باشد.
در نوع نر رنگ این پوست آبی تیره‌است اما در نوع ماده آبی روشن ٬قهوه‌ای یا متمایل به قهوه‌ای است.
رنگ آبی این پوست در نوع نر همواره مشخص است هرچند در نرها مریض این رنگ مات می‌شود و در نرهای مسن قهوه‌ای شده
و ترکهایی در آن دیده می‌شود.اما رنگ این پوست در ماده‌ها متغیر است در موقع تخم گذاری و در جوانی صاف و روشن تر است و پس از این مدت تیره تر و چروک دار می‌گردد.


515hok66dapcm3vi65kr.jpg

مرغ عشق پرنده¬ای هوشمند و اجتماعی است و از بازی کردن لذت می¬برد.
 اگر تصمیم گرفتید تا برای مرغ عشق خود جفت تهیه کنید، بهتر است‌ که پرنده جدید را ابتدا در قفس¬های‌ مجزا ولی‌ کنار هم نگه دارید تا به‌ هم‌ عادت‌ کنند.
شروع تخم گذاری مرغ عشق در آغاز فصل بارندگی می‌باشد.
پرنده ماده ۴ تا ۶ تخم می‌گذارد و به مدت ۱۸ تا ۲۱ روز بروی آنها می‌خوابد و در این مدت مرغ نر در حوالی لانه
 می‌ماند و نقش نگهبان را بر عهده دارد و از دهانه لانه ماده را تغذیه می‌کند.مرغ نر تا بزرگ شدن جوجه‌ها حق ندارد به لانه وارد شود و ماده این اجازه را به وی نمی‌دهد

تغذیه

ارزن مهمترین خوراک مرغ عشق‌ها محسوب می‌شود

علاوه بر ارزن رژیم غذایی به صورت ذیل را برای ایشان مهیا کرد:

 

d7wlvk7hg04iumyl0ss.jpg

* سبزی‌های تازه مثل تره که مملو از ویتامین آ می‌باشد ٬ کاهو ٬ اسفناج ٬ هویج ٬چغندر و برگهای این گیاهان را به آنها داد.


سیب قطعه شده ٬گلابی قطعه شده٬هویج که می‌شود آن را به صورت رنده شده نیز به حیوان داد٬ به توت فرنگی نیز علاقه زیادی دارند و همچنین انگور دو نیم شده را نیز بسیار دوست می‌دارند.


* مواد خوراکی مانند نان خیس شده.
* دانه‌های پخته شده مثل عدس ٬ باقالا و لوبیا.



 


دیدگاه ها : نظرات
آخرین ویرایش: دوشنبه 28 اردیبهشت 1394 04:33 ب.ظ